به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي شکوري راد در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: آقاي روحاني نيازمند اين است که در عرصههاي سياست داخلي آزموده شود. ايشان در سياست خارجي امتحان خود را خوب پس دادهاند، اما در عرصه سياست داخلي تا همان حدي که در انتخابات تجلي کرد، باقي مانده و هنوز از آن قاب خارج نشده است. ايشان بايد از آن قاب خارج شوند و به ميان مردم بيايند. من فکر ميکنم اين عدم تحرک جدي آقاي روحاني در زمينه سياست داخلي از زمان انتخابات تا حالا، قابليت تداوم زيادي ندارد.
اين عنصر افراطي حزب مشارکت در پاسخ اين سوال که «آقاي روحاني براي حفظ بدنه اجتماعي اصلاحطلبي چه کاري بايد انجام دهد و از طرفي آيا قايل هستيد که ايشان در اين مدت بايد براي ايجاد پايگاه تلاش کند؟» گفت: فکر نميکنم آقاي روحاني دنبال اين باشد که براي خودش يک پايگاه اجتماعي مستقل تعريف کند. چون که در حال حاضر نيازي ندارد. اگر بخواهد يک پايگاه سياسي مستقل براي خودش تعريف کند، مفهوم اين کار اين است که ميخواهد تکيه خود را از روي اصلاحطلبان بردارد.
يعني اصلاحطلبان احساس فاصله کنند چه نيازي به اين کار است؟ وقتي کسي از يک پايگاه اجتماعي حاضر و آماده برخوردار است، اين را واگذارد و برود پايگاهي ايجاد کند که تازه مورد انتقاد پايگاه اصلي او هم قرار گيرد. به نظر من اين اشتباهي است که البته برخي از اطرافيان آقاي روحاني مرتکب ميشوند و فکر ميکنند آقاي روحاني نياز به يک پايگاه مستقل اجتماعي دارد.
وي افزود: آقاي روحاني بايد تعامل خود را با آقاي خاتمي و هاشمي افزايش دهد. آقاي روحاني چرا برود دنبال يک پايگاهي که ساختن آن هم زمانبر است و هم به راحتي امکانپذير نيست. اگر هم بخواهد چنين کاري انجام دهد، اين پايگاه اجتماعي يا بايد از پايگاه آقاي هاشمي کسر شود يا از پايگاه اجتماعي آقاي خاتمي.
از سوي ديگر رضا خاتمي در مصاحبه با آفتاب يزد، درباره اين سوال که چرا فراخوان انصراف از دريافت يارانهها شکست خورد، گفت: من فکر ميکنم نميتوانيم بگوييم دولت روحاني اشتباه نميکند. در اين موضوع دولت ارزيابي اشتباهي داشت و اتفاقا اصلاحطلبان در اين مورد هشدار لازم را داده بودند و گفته شده بود که شايد روش دولت روش درستي نباشد و انتظارشان هم انتظار نابجايي باشد.
اعتماد سياسي و اعتماد اجتماعي را نبايد با نيازمنديهاي اقتصادي مردم قاطي کرد. اين دو را بهم گره زدن اشتباه است. چون از نظر سياسي و اجتماعي به ما اعتماد داريد، پس ما بگوييم يارانه نگيريد،مردم هم نگيرند! مردم در اين امور محاسبات ديگري در زندگي عاديشان دارند.
اين عنصر افراطي در پاسخ سوالي مبني بر اينکه آيا شما در کنار دو جناح شناخته شده کشور (اصلاحطلب و اصولگرا) احتمال پيدايش جناحي موسوم به اعتدال را ميسر ميبينيد، اظهار داشت: اعتدال يک نوع روش است، به نظر من گفتمان دولت، گفتمان اصلاحطلبي است، گفتمان اصولگرايي معتدل است.
آقاي روحاني روش جديدي ايجاد کرده آمده از جناحهاي مختلف، آدمهايي که به نظر ايشان ميانهرو هستند را به کار گرفته تا کشور را بسازد. روش بسيار خوب و پسنديدهاي است. اما اين را يادتان باشد هيچ کس نميآيد بگويد من تندرو هستم. همه ميگويند من معتدل و اعتداليم.